•  

Wat is Marketo

17 May 2023

Marketo is een marketing automation tool, gebaseerd op individuele scores. Met acties die aan deze individuele scores hangen, kun je via Marketo gerichter communiceren. Binnen Marketo kun je verschillende kanalen met elkaar verbinden. Deze zogenoemde multichannel benadering loopt via kanalen als de website, e-mail, telefoon en face-to-face. Veelal in deze volgorde.

Binnen Marketo kun je een engagement programma opzetten, de rode draad binnen je marketing automation. Binnen dit programma stem je je berichtenstromen af op potentiële klanten. Welke content wordt getoond op welk moment en na welk gedrag? De antwoorden op deze vragen leg je vast in de Marketo workflow. Deze aanpak zorgt ervoor dat je binnen Marketo via een generieke opzet specifiek en relevant kunt communiceren. Zo bereik je een hoog aantal mensen en hou je tegelijkertijd rekening met hun fase in het aankoopproces. Een hulpmiddel hierbij zijn de zogenoemde persona’s. Wil je met marketing automation starten? Maak dan persona’s met behulp van ons gratis whitepaper. http://realimpact.nl/blog-3/persona-s-maken/

Marketo revenue cycle modeler
Binnen Marketo zul je aan de slag gaan met de Revenue Cycle Modeler. Dit gedeelte van Marketo is gericht op het kanaal ‘website’. Aan de hand van een aantal parameters (klikgedrag, gemiddelde tijd op website, type artikelen et cetera) deel je je websitebezoekers op in groepen. Aan de hand van deze groepen richt je je eerste fase van je marketing automation in. Je voert bijvoorbeeld in wanneer een lead verandert in een sales lead. Denk daarbij aan een registratie voor een whitepaper of webinair. Marketo geeft naar aanleiding van deze trigger desgewenst een seintje dat de salesafdeling aan de slag kan.

Parameters voor Lead Scoring
Een van de mooie dingen aan Marketo is dat je leads kunt beoordelen op een groot aantal verschillende criteria. Enkele daarvan zijn demografische kenmerken en gedragskenmerken. Doordat de criteria opgebouwd zijn uit een formule, kun je ook uit de voeten als het profiel niet 100% door Marketo gevuld is.

Marketeers zijn het er over de gehele wereld met elkaar eens. Marketing Automation is de nieuwe manier om de omzet van je bedrijf een enorme boost te geven. Bedrijven die Marketing Automation gebruiken zien hun omzet tot wel 50% stijgen.

Wil jij precies weten wat Marketing Automation voor jou kan doen of ben je op zoek naar een Marketing Automation oplossing? Laat je dan terugbellen voor een informatiesessie.

 

 


Referenties

rienk
"Na verloop van tijd kwamen er vanuit het online kanaal meer en meer leads binnen. Naast een toename in volume merken we dat gedurende de periode ook de kwaliteit toenam. Een goede investering zonder al te veel overbodige poespas."
- Zeilmakerij Buitink, Duiven

Onze specialisten

Ina Lambrecht
Social Media Expert
ina
Realimpact BV
Louise Michelstraat 4
6843TB Arnhem
Tel: 026-2100.202
KvK: 56362129

Realimpact DE
Hauptstrasse 22
39393 Gunsleben
Duitsland
Sitemap | Disclaimer | Privacy Statement | Copyright © Realimpact BV